NAKON NJEGOVE SMRTI NIJE SE POJAVLJIVALA, A EVO KAKO IZGLEDA UDOVICA OVE LEGENDE: Srbija će ga PAMTITI još dugo
Pevač, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

pogledajte

NAKON NJEGOVE SMRTI NIJE SE POJAVLJIVALA, A EVO KAKO IZGLEDA UDOVICA OVE LEGENDE: Srbija će ga PAMTITI još dugo

Tozovac je ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici

Objavljeno: 22:01h

Večeras se održava koncert "Zvezde među zvezdama" u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca, legende narodne muzike.

Među mnogobrojnim gostima našla se i supruga pokojnog pevača, Emilija Mima Živković, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti.

Nakon što je zauzela svoje mesto u koncertnoj dovrani, Dragiša Golubović koji je i organizator ovog događaja, prišao je i pozdravio Emiliju. Ona je otkrila kakve uspomene budi i šta za nju predstavlja večerašnji događaj.

Predrag Živković Tozovac
foto: KURIR

- Pre svega mi znači to što se mog dragana sećaju, što mladi ljudi pevaju njegove pesme i to što je sve što seća na Tozovca lepo i dobro. Ovo je bila njegova želja, on je imao običaj da govori za sve što je stvorio: "Pevaće to neki mladi, novi klinci" - otkrila je ona za Kurir.

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

01:06

Emilija Živković

Bonus video:

05:12

SASA MATIĆ PRIZNAO ŠTA MU LEŽI NA DUŠI: Espreso ispratio pevačev KONCERT u Budvi

(Espreso/Kurir/Ana Sabotinovski/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.